20.4.09

Μελέτη - Εμπέδωση της Αγγλικής Γλώσσας μέσω Η/Υ (PC Lab)

.

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα "Computer Lab", κάνοντας χρήση σύγχρονου εξοπλισμού, οι μαθητές μας μελετούν και με τον κατάλληλο σχεδιασμό και καθοδήγηση κάνουν επανάληψη των όσων έμαθαν στην τάξη. Προς το παρόν, παρέχονται προγράμματα μόνο Αγγλικών για όλα τα επίπεδα, σε 60λεπτη εβδομαδιαία εξάσκηση μέσω του προσεγμένου λογισμικού εκμάθησης Αγγλικών Belt Study System.

Το ολοκληρωμένο σύστημα μελέτης και επανάληψης της αγγλικής γλώσσας Belt Study System πρόκειται για ένα λογισμικό σχεδιασμένο από την εταιρεία Binary Logic, μία εταιρεία με 25ετή εμπειρία στο χώρο της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης και η οποία έχει εξειδικευθεί στη δημιουργία λογισμικού για εξάσκηση στην Αγγλική Γλώσσα. Είναι ένα σύστημα που βοηθάει τους μαθητές να αναπτύξουν σωστά όλες τις γλωσσικές δεξιότητες (ομιλία, γραφή, ανάγνωση, ακουστική ικανότητα). Με τον τρόπο αυτό το Belt Study System έρχεται να καλύψει τυχόν κενά που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές από μη επαρκή εξάσκηση της Αγγλικής γλώσσας στο σπίτι.




Το λογισμικό έχει 4 βασικά επίπεδα, όπου το καθένα χωρίζεται σε επιμέρους τάξεις, ανάλογα με το επίπεδο Αγγλικών το οποίο σπουδάζει ο μαθητής:

  • Kindergarden
  • Belt Primary (5 Τάξεις)
  • Belt Success (2 Τάξεις)και
  • Belt Exams (Lower & Proficiency)

Πλεονεκτήματα της χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή στη μελέτη Ξένων Γλωσσών

Η χρήση πολυμέσων (multimedia) προσφέρει έναν ελκυστικό τρόπο μελέτης και ταυτόχρονα απαραίτητο συμπλήρωμα του μαθήματος στην τάξη. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να επαναλαμβάνουν ευχάριστα τη γραμματική και το λεξιλόγιο, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με τη χρήση των υπολογιστών (κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκεφτεί κανείς πως όλες πλέον οι εξετάσεις Αγγλικών προσανατολίζονται σε αυτή την κατεύθυνση - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Τέλος, οι μαθητές αποκτούν έναν πιο ενεργητικό ρόλο στη μαθησιακή διαδικασία, αφού δουλεύουν μόνοι τους, με το δικό τους ρυθμό.


Ποια επιπλέον οφέλη αποκομίζει ο μαθητής από τη σωστή και οργανωμένη χρήση του Belt Study System;

Το πρωτοποριακό σύστημα μελέτης και επανάληψης της Αγγλικής γλώσσας με πολυμέσα (multimedia) προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη στον μαθητή:

  • Αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
  • Μαθαίνει να μελετάει σωστά στηριζόμενος στις δυνάμεις του.
  • Το περιβάλλον τον βοηθάει να είναι εντυπωσιακά παραγωγικός.
  • Δουλεύει στο δικό του ρυθμό και βλέπει άμεσα τα αποτελέσματά του.
  • Ο ρόλος του είναι πιο ενεργητικός σε σχέση με το ρόλο που έχει στην τάξη.
  • Καθ' όλη τη διάρκεια της εργασίας του δουλεύει ανενόχλητος και δεν αποσπάται η προσοχή του.
  • Εξοικειώνεται με την χρήση υπολογιστή.


Για πληρέστερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε και το φυλλάδιο της εταιρείας Binary Logic,
σχετικά με τη μελέτη των Αγγλικών μέσω Η/Υ:





.