Η Φιλοσοφία μας

.

Από το 1977, το Σχολείο μας πραγματεύεται με τη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών με μέγιστη επιτυχία. Αυτό μαρτυρούν οι χιλιάδες ευχαριστημένοι μαθητές μας, που ξεχωρίζουν για την πολύ καλή γνώση και χρήση της Ξένης Γλώσσας, στην Πατρίδα μας αλλά και στο εξωτερικό. Αυτό φανερώνουν οι διαρκείς επιτυχίες των μαθητών μας στις εξετάσεις Ξένων Γλωσσών. Αυτό μαρτυρά και το γεγονός ότι οι ίδιοι άνθρωποι, που μας εμπιστεύτηκαν όταν ξεκινήσαμε, μας εμπιστεύονται σήμερα τα παιδιά τους στο να τους μάθουμε Ξένες Γλώσσες.


Στα 42 χρόνια πορείας και εξέλιξης του Σχολείου μας, στο χώρο των Ξένων Γλωσσών, παρέμειναν αναλλοίωτα:

  • - οι εκπαιδευτικές αρχές μας,
  • - η πεποίθησή μας ότι ασκούμε λειτούργημα και όχι επάγγελμα,
  • - η διαρκής επιμόρφωση σχετικά με τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις που αφορούν μαθησιακές δυσκολίες και ψυχολογική υποστήριξη του μαθητή καθώς και
  • - η συνεχής προσπάθεια αναθεώρησης και αναζήτησης νέων, πιο ευχάριστων και κυρίως αποτελεσματικότερων τρόπων εκμάθησης της Ξένης Γλώσσας.


Εφαρμόζοντας λοιπόν, τις αρχές που έχουμε σχετικά με την εκπαίδευση:


Εδώ και αρκετά χρόνια φροντίσαμε να εκσυγχρονιστούμε, με νέες, ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις, σχεδιασμένες εξαρχής για χώρους εκπαίδευσης που ακόμα και σήμερα αποτελούν παράδειγμα ποιότητας, άνεσης, ασφάλειας και καλαισθησίας. Η αναβάθμιση σε τεχνικά μέσα είναι διαρκής, με εκπαιδευτικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς .

Η επιλογή του εκπαιδευτικού προσωπικού γίνεται πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή: Το προσωπικό μας αποτελείται αποκλειστικά από πτυχιούχους Πανεπιστημίων (και όχι κατόχους Proficiency - απόφοιτους Λυκείου ή μη εκπαιδευτικούς native speakers). Πέραν όμως από τα τυπικά προσόντα, επιδίωξή μας ήταν πάντοτε να έχουμε στη διάθεσή μας προσωπικό έμπειρο, αναγνωρισμένης επιστημονικής αξίας, με πλούσιο εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο, επαγγελματική ευσυνειδησία, ευχάριστη προσωπικότητα για τους μικρούς μας μαθητές ακόμα και native speakers (όποτε αυτό είναι δυνατό). Ανεξάρτητα των παραπάνω φροντίζουμε να επιμορφώνουμε συνεχώς το προσωπικό μας, δίνοντάς του κίνητρα για παρακολούθηση workshop, σεμιναρίων κ.λπ


Χάρη λοιπόν στα παραπάνω:

  • Έχουμε καταφέρει να θέσουμε τη διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας στη σωστή της βάση.
  • Έχουμε μετατρέψει την απόκτηση των πτυχίων από στόχο, σε φυσικό επακόλουθο της πλήρους και ουσιαστικής γνώσης της Γλώσσας.
  • Οι μαθητές μας βιώνουν οι ίδιοι τη σημασία και τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ του να μιλάς - χρησιμοποιείς μια Ξένη Γλώσσα και του να έχεις απλώς ένα πτυχίο που πιστοποιεί μόνον τυπικά και σε θεωρητική βάση, ότι έχεις τις γνώσεις για να "μιλήσεις" την Ξένη Γλώσσα.


Έχοντας μάλιστα από πολύ παλιά, αυτή την ευχάριστη εμπειρία να βλέπουμε τους μαθητές μας να ξεχωρίζουν, αποζημιώνοντάς μας με τον καλύτερο τρόπο για τους κόπους μας και τις προσπάθειές μας, μπορέσαμε με μεγαλύτερη ευκολία να σταθούμε μακριά και απέναντι από "εκπαιδευτικές μόδες" και "εμπορικά τεχνάσματα" που συχνά επινοούν , αλυσίδες Κέντρων Ξένων Γλωσσών, εταιρείες εκπαιδευτικού εξοπλισμού, εκπαιδευτικά ινστιτούτα, ακόμα και εκδοτικοί οίκοι ξενόγλωσσων βιβλίων εις βάρος της ποιοτικής και ουσιαστικής εκμάθησης Ξένων Γλωσσών και με σκοπό αποκλειστικά και μόνο το εφήμερο κέρδος (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). Καταφέραμε μέχρι σήμερα και επιβιώσαμε με αξιοπρέπεια και επιτυχία, μέσα σε μία πολύ σκληρή αγορά την οποία κάποιοι εσφαλμένα τη βλέπουν απλώς ως υγιή ανταγωνισμό. Έχοντας λοιπόν σταθεροποιήσει την εξελικτική μας πορεία στο χώρο της εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, θεωρούμε εξίσου σημαντική την ενημέρωση του απλού πολίτη για τις "παγίδες" που υπάρχουν στην αγορά των Ξένων Γλωσσών, για παραπλανητικές διαφημίσεις, για πάγιες λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τους τρόπους εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, σχετικά με την αξία και τη σημασία των πτυχίων κ.λπ.

Έτσι, νιώθοντας περήφανοι πλέον για την επιτυχημένη, σταθερά εξελισσόμενη, ακέραιη και ποιοτικά άρτια πορεία μας στο χώρο της εκμάθησης Ξένων Γλωσσών αλλά και γενικότερα στο χώρο της παιδείας αποφασίσαμε να "ανοίξουμε" αυτό το ιστολόγιο για δύο λόγους:

1. Για να βοηθήσουμε απλούς ανθρώπους να κάνουν σωστές επιλογές στις οικονομικά δύσκολες εποχές που ζούμε και που αποφάσισαν να "επενδύσουν" μέρος από τις οικονομίες τους στην εκμάθηση μιας ή και περισσότερων Ξένων Γλωσσών . Θέλουμε να πιστεύουμε λοιπόν, πως αφού διαβάσετε αυτό το ιστολόγιο, είτε είστε ενήλικος, είτε φοιτητής/σπουδαστής, είτε γονιός που φυσικά θέλει το καλύτερο για το παιδί του:

  • θα διαμορφώσετε πληρέστερα κριτήρια που αφορούν στο ποια γλώσσα επιθυμείτε ή έχετε ανάγκη να μάθετε
  • θα απομυθοποιηθούν-ξεπεραστούν παλιά στερεότυπα σχετικά με πτυχία και θα αποκατασταθούν οι πραγματικές διαστάσεις της "Βιομηχανίας Πτυχίων" μέσα στην οποία ζούμε, καθιστώντας πιο ουσιαστικές και πιο οικονομικές τις σπουδές σας στις Ξένες Γλώσσες.
  • θα είστε σε θέση να προσδιορίζετε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία τις..."παγίδες" της αγοράς οι οποίες ανάλογα με την εποχή παίρνουν και διαφορετική μορφή, πάντοτε όμως εις βάρος της γνώσης, της μάθησης και των οικονομιών του μαθητή.


2. Για να εμπνεύσουμε παλιούς και νέους αξιόλογους συναδέλφους στο να μην "υποκύπτουν" στις "πιέσεις της αγοράς", εις βάρος της γνώσης και της παιδείας και να πορευτούν στο πλευρό μας.


Στην ενότητα λοιπόν "Συχνές Ερωτήσεις", μπορείτε είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, να ρωτήσετε ό,τι επιθυμείτε, σχετικά με ζητήματα εκπαίδευσης Ξένων Γλωσσών, μαθησιακών προβλημάτων, ζητήματα που αφορούν τη "σκληρή" αγορά των Ξένων Γλωσσών ή ακόμα και για το σχολείο μας.


Καλή ανάγνωση.

.